Het laatste nieuws vind u hier

Volg hier het laatste nieuws over de aanloop naar ht evenement van 2014


17-06-2014: terugblik met wandel.nl op het indrukwekkende weekend. Klik hier voor het artikel.

30-04-2013: We zijn gisteravond in Westerbork met alle deelnemers bij elkaar geweest om met iedereen de puntjes op de "i" te zetten en alle belangrijke zaken voor dit weekend door te nemen. De sfeer zit er goed in en iedereen kan niet wachten tot het vrijdag is en we om 10:00 uur op weg gaan naar Amsterdam.

Gistermiddag viel opname voor RTV Drenthe een klein beetje in het water. Al wel leuke shots gedraaid. Vandaag in de rebound om 18:00 uur de opname afmaken in de buurt van Hooghalen. Met dank aan Arie Meijer van RTV Drenthe.

24-03-2014: De Gemeente Midden Drenthe laat ons via de wethouder voor sportzaken, de heer Jannes Pit, vandaag weten dat zij graag een bijdrage willen leveren aan ons initiatief.

Daarnaast hebben we van Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) de toegekende bijdrage ontvangen als ondersteuning voor ons initiatief in het kader van 'Herinneren, Herdenken en Vieren'.

21-03-2014: Albert Heijn Beilen heeft vandaag de sponsoring voor een deel van onze drank en voeding toegezegd. De reden voor hun sponsoring is dat het een mooi initiatief en doel is. Mooi om te zien dat onze inspanningen nu en zeker tijdens de run op zo'n manier wordt ondersteund. Geweldig!

20-03-2014: Vandaag ontvangen we een positief bericht uit onverwachte hoek. Door het contact via de Midden Drenthe Loop en Roparun laat Wolthers Jagersma Letselschade Advocaten ons weten ons initiatief als sponsor graag te willen ondersteunen.

12-03-2014: Via De Vormrunners uit Garderen/Putten krijgen we in de persoon van Michel Kooij een geweldig aanbod. Hij heeft voor ons een zeer geschikte locatie gevonden voor rust, eten en overnachting op Recreatiepark Boslust in Putten. Maar het wordt nog mooier.
Zij maken deel uit van diverse loopgroepen (Loopgroep Garderen, Loopgroep De Vorm Runners uit Putten en De Samenloop; een gelegenheidsloopgroep uit Putten die jaarlijks het bevrijdingsvuur uit Wageningen naar Putten haalt). Een deel van de Samenloop runners wil vanaf Nijkerk samen met ons het laatste stuk naar Putten lopen. Via de Oldenaller brug laten zij ons de plaats van de aanslag laten zien en vertellen daar kort wat de aanleiding was voor de Puttense razzia. Verder via de Vanenburg (een WOII Joods kamp) naar het monument Vrouw van Putten waar we worden verwelkomt door een vertegenwoordiger van de Puttense gemeenschap. Bij de Oude Kerk staan we even stil en vervolgen onze weg naar Boslust. Onze aanwezigheid wordt mogelijk ook gevolgd door enkele fotografen en Putten TV. Dit soort gebeurtenissen vind Putten niet alleen leuk maar ook erg belangrijk!

11-03-2014: De Hollandse Schouwburg heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd. Zij willen graag bijdragen aan het juiste gevoel voor de beleving van de tocht die wij gaan afleggen en maken daarvoor speciaal tijd voor ons tijdens de proloog. Ook Jan Doktor, de bedenker van het Westerborkpad heeft aangeven in Amsterdam een steentje bij te willen dragen.

09-03-2014: Vandaag tijdens de oefenloop van Meppel naar Hoogeveen krijgen we in Hoogeveen spontaan het aanbod voor een ververspunt voor de winkel van Runnersworld Hoogeveen op het moment dat we daar tijdens de run langskomen.

06-03-2014: Aanstaande zondag 9 maart is er een oefenloop voor de lopers die zich hebben ingeschreven voor de Westerborkpadrun. Ons doel van deze oefenloop is met name elkaar leren kennen, zodat we op vrijdag 2 mei 2014 niet helemaal vreemd aan de start staan. Daarnaast krijgen de lopers tijdens deze oefenloop ook een beter beeld van de manier waarop de run gelopen en gefietst gaat worden. De loop zal gaan van station Meppel naar station Hoogeveen over een afstand van 28 km. We starten vanaf station Meppel om 08:30 uur, zodat iedereen nog meer leuke dingen kan doen op deze mooie zondag. Voor ons als organisatie is het wl belangrijk om te weten hoeveel lopers (en dus ook fietsen) er zondag aanwezig zullen zijn. Dus laat het ons even weten als je als Westerborkpadrunner met de oefenloop meedoet. Tot slot: Als je geen e-ticket vooraf hebt aangeschaft houd dan rekening met extra tijd voor vertrek om je ticket op het station te kopen/pinnen. Denk verder aan voldoende eten en drinken voor onderweg. Westerborkpadrunners TOT ZONDAG!!!

04-03-2014: RTV Drenthe laat ons vandaag weten dat De Westerborkpadrun is opgenomen in de agenda. Al kunnen ze ons helaas niet volgen in onze voorbereidingen naar de run, waar mogelijk willen ze rond het evenement zelf er wel aandacht aan besteden. Het zou natuurlijk geweldig zijn als dit Drents initiatief ook in de Drentse pers onder de aandacht wordt gebracht.

17-01-2013: Morgen is de 4 Mijl van Brk, heb jij er ook zo'n zin in? Inschrijven kan nog! Als je er dan toch bent, geef je dan ook meteen op voor de primeur van 2014: De Westerborkpadrun.

14-01-2014: Vanavond is de Algemene Leden Vergadering van Trimclub Rijlust in de Westerburcht in Westerbork. Hier is ook d gelegenheid om je nog in te schrijven voor de Westerborkpadrun. Laat deze kans niet voorbij gaan!

19-10-2013: Hallo Allemaal, Hierbij de derde nieuwsbrief. Op de achtergrond word er hard gewerkt aan de voorbereiding van de Westerborkpadrun voor 2-3-4 mei 2014. Inmiddels is de helft van de route al verkend. Loop je volgend jaar mei mee? Opgeven kan nog steeds!

08-10-2013: Nadat bekend is gemaakt dat onze site in de lucht is en Trimclub Rijlust het bericht ook heeft geplaatst ontvangen we veel positieve reacties. Daarnaast ook een vraag over het inschrijven voor lopers en vrijwilligers die zich al eerder hebben aangemeld.
Als je je al aangemeld hebt en van ons een bevestiging hebt ontvangen, dan is opnieuw inschrijven niet nodig. Wel ontvang je binnenkort een mailtje waarin we vragen om de ontbrekende gegevens aan te vullen.

06-10-2013: Vandaag is de website officieel online dankzij onze sponsor VrijdagOnline.
Zowel via de website als onze Facebookpagina blijft u nu op de hoogte van alle bijzonderheden en ontwikkelingen rond de Westerborkpadrun. Vanaf vandaag kunt u zich, als lid van Trimclub Rijlust, via de site ook aanmelden voor de run. Kijk hiervoor onder inschrijven!

03-08-2013: Hallo Allemaal, Hierbij de 2de nieuwsbrief. Willen jullie meer weten over het westerborkpad, kijk dan op http://www.westerborkpad.nl/

01-07-2013: Hier de 1e nieuwsbrief van de Westerborkpadrun organisatie. Zijn jullie na het lezen van deze nieuwsbrief net zo enthousiast als wij, geef je dan op.